AXO Filtertechniek
Micronfilter

Welkom bij AXO Filtertechniek

 

MixRite 3.5 Proportionele Doseerpomp 

Nauwkeurig vermengen van metaalbewerkingsvloeistoffen met de MixRite wateraangedreven proportionele doseerpompen van Tefen.

De doseerpomp injecteert het product continu en in de juiste, in te stellen verhouding, in de waterstroom. De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht!

De MixRite doseerpompen zijn volledig naar wens in te stellen, gebruiksvriendelijk, kosteneffectief en hebben hun waarde bewezen in meer dan 90 landen!

De Tefen MixRite instelbare doseerpomp zorgt automatisch voor een homogene KSM oplossing. Door dit te combineren met een olieskimmer, olieseparator en/of bandfilter / doekfilter, houdt u uw koelsmeermiddelen in topconditie.


 


Enkele foto's van ons bandfilter / doekfilter incl. filterdoek, (mobiele) olienevelfilter,  olieskimmer en filterhuis 

Nieuws


Terug naar overzicht

28-03-2024

EVO Bandfilter

De EVO Bandfilters zijn drukloze filtersystemen die volautomatisch werken. Het gaat hierbij om processen waarbij verontreinigde vloeistoffen, emulsies en olieën worden ontdaan van vaste deeltjes door gebruik te maken van een filterdoek.

De vervuilde emulsie wordt via een inlaatplaat met 2-duims aansluitstuk over het filterdoek verdeeld. Zodra het filterdoek verzadigd raakt, loopt de vloeistofkolom op en wordt automatisch een nieuw stuk filterdoek aangetrokken.

De gefilterde emulsie wordt in een tank opgevangen. Niveausensoren gekoppeld aan de meegeleverde retourpomp zorgen ervoor dat de pomp niet droogloopt en aanslaat bij hoog niveau.

Het EVO bandfilter is voorzien van een mechanisme welke ervoor zorgt dat het vervuilde filterdoek wordt opgerold en de vaste deeltjes van het doek worden geschraapt. De afgeschraapte deeltjes worden opgevangen in de meegeleverde afvalcontainer.

De scheiding van filterdoek en afgeschraapte vaste delen geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld metaaldeeltjes te briketteren.

De EVO is tevens als enkel het bovendeel te leveren, of in RVS uitvoering. Optioneel wordt een magneetfilter toegepast.

 Evotech Bandfilter_1.pdf


Terug naar overzicht

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn