AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom lasrook filtratie? 

Lasrook ontstaat bij las- en snijwerkzaamheden en bestaat uit een mengsel van vaste deeltjes en gassen. Het inademen van deze lasdampen kan een direct risico vormen voor de gezondheid van uw medewerkers.
Het neerslaan van vuildeeltjes op uw machinepark kan storingen, defecten en stilstand veroorzaken. Het verlies van productietijd en de kosten die gepaard gaan met het herhaaldelijk schoonmaken van de werkruimte is onnodig.
U kunt ook te maken krijgen met verhoogde energiekosten door het overmatig ventileren van uw fabriekshal met als bijkomend nadeel de milieuvervuiling die deze ongefilterde lucht veroorzaakt.

AXO Filtertechniek kan lasrookfiltratie aanbieden in de vorm van bronafzuiging en ruimtelijke afzuiging. Ook losse afzuigarmen kunnen we in verschillende maten leveren
. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.


Centraal filtersysteem of Mobiel Filter 

Om te bepalen welk filtersysteem het best geschikt is voor uw situatie zijn de werkplaatsindeling, de werkzaamheden en de beschikbare ruimte van belang.  AXO Filtertechniek biedt een groot aantal opties aan van stationaire filters met slechts één afzuigarm tot centrale filtersystemen die gekoppeld worden aan een veelvoud aan afzuigarmen of die worden gebruikt voor algemene ventilatie- en filtratieoplossingen. 

Voor de professionele lassers die behoefte hebben aan een flexibele oplossing hebben wij ook mobiele filters ter beschikking met een zelfreinigend rookfilter. De units zijn ontworpen om op locatie lasrook af te zuigen in kleinere ruimten en moeilijk bereikbare ruimten, bijvoorbeeld in het midden van een werkplaats of juist in een afgelegen hoek. Ons Mobiele Lasrookfilter is geschikt voor een groot aantal lastoepassingen zoals MIG, MAG, TIG, GMAW, FCAW en elektrodelassen. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Voor het afzuigen en filteren van olienevel en vochtige lucht is een andere filtratiemethode van toepassing. Speciaal hiervoor is het KUBE Mobiele Filter ontworpen. 
Klik hier voor meer informatie over het KUBE Mobiele Filter

Klik hier voor meer informtaie over onze oplossingen voor olienevel filtratie


Afzuigarmen combineren met een rookfilter

De afzuigarmen van AXO Filtertechniek worden veel gebruikt voor lasrook-, soldeer- en stofazfuiging en zijn in vele varianten te leveren. Voor kleine werkbanken waar een bereik van 1,0m voldoende is tot verplaatsbare afzuigarmen met een bijna onbeperkt bereik door het gebruik van onze schuifrails. Ideaal voor flexibele en niet permanente werkplekken. 

AXO Filtertechniek levert meerdere varianten afzuigarmen, hieronder enkele voorbeelden. Wij leveren de afzuigarmen ook in combinatie met ventilatoren, luchtstroomsensoren en filters.
 Afzuigarm met verlengkraan en een draaicirkel van 360 graden voor een werkgebied tot wel 9m.Verplaatsbare afzuigarm aan een schuifrail voor een groot bereik met een draaicirkel van 360 graden.


Afzuigarm voor koppeling aan een werkbank en kleine werkgebieden met een bereik van 1,0m tot 1,5m


Voordelen lasrook filtratie 

  • Een veilige werkplek
  • Inademen van gassen en rook kan de gezondheid ernstig schaden
  • Stilstand, schade en storingen aan uw machinepark kunnen worden voorkomen
  • Schonere werkruimte
  • Lagere energiekosten doordat er niet onnodig moet worden geventileerd
  • Uw bedrijf voldoet aan de ARBO en Milieunormen
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn