AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom Micronfilter bandfilters? 

 

Het Micronfilter bandfilter, ook wel doekfilter genoemd, is een volautomatisch filtersysteem dat drukloos werkt. De vervuilde vloeistof kan onder vrije val over het filterdoek vloeien waarna onze geïntegreerde retourpomp ervoor zorgt dat de gefilterde vloeistof naar de gewenste plek wordt gepompt. Bandfilters worden veel gebruikt voor het filteren van koelemulsies, oliën, afvalwater en in de tuinbouw.  

De Micronfilter bandfilters kunnen een grote vuillast aan, zijn vrijwel onderhoudsvrij en zorgen automatisch voor een schoon filterdoek waardoor er geen operators nodig zijn om het systeem te bedienen.

AXO Filtertechniek heeft een ruim aanbod aan filterdoeken en helpt u met de keuze die het meest geschikt is voor uw toepassing
Ook bieden wij de mogelijkheid om onze bandfilters te huren. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Bandfilters in combinatie met olie skimmers 

Olieskimmers hebben als doel om met olie vervuilde vloeistoffen te reinigen. Het onderhouden van koelsmeermiddelen is daarbij van groot belang. Een koelsmeermiddel zorgt voor smering van het gereedschap, afvoer van warmte en bescherming tegen corrosie.

Het bandfilter zorgt er voor dat alle vaste deeltjes uit een vloeistof worden gefilterd. Door een bandfilter te combineren met een olieskimmer worden achtergebleven opdrijvende vervuilingen zoals vetten en lekolie direct uit de vloeistof gefilterd. In de metaalverwerkende industrie wordt deze combinatie veelvuldig gebruikt om de standtijd van koelsmeermiddelen te verlengen en daarmee kosten te besparen.

Klik hier voor meer informatie over olie skimmers en olie afscheiders


Voordelen Micronfilter bandfilters  

 • Volautomatisch filtersysteem (evt mobiel)
 • RVS uitvoering mogelijk incl geïntegreerd magneetfilter
 • Lage onderhoudskosten
 • Laag energieverbruik
 • Eenvoudige installatie, plug-and-play
 • Verbruikte doek wordt opgerold en afgeschraapt
 • Verhuurmogelijkheden bij AXO Filtertechniek

   

Werking bandfilters met filterdoek

 1. Verontreinigde vloeistof wordt via de verdeelplaat (2) over een filtervlies (1) verspreidt. 
 2. De verontreiniging blijft op het filtervlies achter en creëert een filterkoek.
 3.  De gefilterde vloeistofstroom stroomt door het filtervlies heen en wordt in de buffertank (8) opgevangen. 
 4. De retourpomp (9) wordt door niveauschakelaars in werking gebracht, waardoor de gefilterde vloeistof naar de gewenste plek wordt gepompt. 
 5. Zodra het filtervlies verzadigd raakt, wordt deze middels een oprolmechanisme (6) opgerold en tegelijkertijd afgeschraapt (5)
 6. Het afgeschraapte materiaal wordt opgevangen in een verrijdbare container (7)
 7. Gelijktijdig komt een nieuw stuk filtervlies automatisch onder de verdeelplaat terecht en begint het proces weer van vooraf aan. 

De hoge hydrostatische druk zorgt ervoor dat het filterdoek efficiënter filtert en er minder filterdoek verbruikt wordt, wat resulteert in een flinke kostenbesparing.


 


Bandfilter specificaties:

EVO Bandfilter
Brochure EVO bandfilter AXO Filtertechniek
Evotech Bandfilter.pdf (1.83MB)
EVO Bandfilter
Brochure EVO bandfilter AXO Filtertechniek
Evotech Bandfilter.pdf (1.83MB)

 

 


 

Naast de EVO bandfilters bieden wij ook diepbedfilters aan zoals de EvoPro. Alle bandfilters kunnen in RVS uitvoering worden geleverd en worden uitgevoerd met een geïntegreerd magneetfilter om het filterverbruik tot een minimum te beperken.!


Enkele alternatieven voor een bandfilter / doekfilter 

 

FILTERHUIS: 
Filterhuizen zijn gesloten systemen waar een filtermedium in wordt geplaatst, zoals een zakkenfilter of kaarsfilter.  Vloeistoffen worden door het filterhuis gepompt waar vaste stoffen door het filtermedium worden gefilterd. Filterhuizen nemen een beperkte ruimte in, maar kunnen grote volumestromen aan. Een vloeroppervlak van 70x70cm is al voldoende voor één filterhuis om 40m³/u te filteren. Door filterhuizen aan elkaar te koppelen ontstaat een filtersysteem voor zeer grote volumestromen. 

Voor elke industrie zijn filterhuizen naar wens aan te passen. AXO Filtertechniek levert filterhuizen in verschillende materialen, configuraties, drukklassen en met verschillende aansluitingen. Klik hier voor meer informatie over filterhuizen of neem contact met ons op als u persoonlijk advies wenst.

 


MAGNEETFILTER: 
Bandfilters en filterhuizen maken gebruik van een filtermedium om vloeistoffen te filteren. Voor vloeistoffen die vervuild zijn met ijzerhoudende deeltjes, kunnen magneetfilters een uitstekend alternatief zijn. AXO Filtertechniek biedt verschillende typen magneetfilters aan. Een voorbeeld is onze Magno-Multi-Unit die voorzien is van meerdere magneetkernen in één filterhuis. De magneetkernen zijn schoon te spoelen en hebben een gezamelijke opvangcapaciteit van maar liefst 181 kg!

Wij bieden ook de optie aan om onze Micronfilter Bandfilters te voorzien van een magneet voorfilter. Het filerdoekverbruik wordt hiermee drastisch verlaagd en daarmee de gepaarde vervangingskosten.

Klik hier voor meer informatie over magneetfilters of neem contact met ons op als u persoonlijk advies wenst. 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn