AXO Filtertechniek
Official distributor Micronfilter

Waarom olie afscheiders en skimmers?

Olie afscheiders en skimmers zijn eenvoudige plug-and-play oplossingen om opdrijvende vervuiling uit vloeistoffen te filteren. Door de lage kosten, hoge efficiëntiegraad en het gebruikersgemak wordt een olieafscheider voor vele applicaties gebruikt. 

Vaak toegepast in de metaalverwerkende industrie om de levensduur van koelemulsies te verlengen en daarmee kosten te besparen. Ook worden ze veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie om opdrijvende vetten uit spoelwater snel en eenvoudig te filteren. Andere toepassingsgebieden zijn de automotive industrie, afvalwater, proceswater, ballastwater en in de chemische- en offshore industrie.

AXO Filtertechniek biedt als distributeur van ABANAKI vele typen skimmers aan voor verschillende toepassingen. Wij hebben een groot assortiment aan bandskimmers, slangskimmers en olieafscheiders. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.


Belang van onderhoud aan koelsmeermiddelen

Olieskimmers en olieafscheiders hebben als doel om met olie vervuilde vloeistoffen te reinigen. Het onderhouden van koelsmeermiddelen is daarbij van groot belang. Een koelsmeermiddel zorgt voor smering van het gereedschap, afvoer van warmte en bescherming tegen corrosie.

Slecht onderhoud is een van de belangrijkste oorzaken van verminderde kwaliteit van het koelsmeermiddel, evenals een bijdragende factor in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten, verminderde machinetoleranties en daardoor hogere kosten. Door correct onderhoud is de standtijd van koelsmeermiddelen vele malen hoger

Lekolie vormt na verloop van tijd een vervuilende laag op het koelsmeermiddel. Deze luchtdichte laag vormt een voedingsbron voor bacteriën en schimmels die vervolgens worden verspreid in de lucht. Dit kan allergische reacties veroorzaken en is ook een bron van nare geuren.
Het is belangrijk om deze vervuilende laag op een efficiënte en professionele manier te verwijderen. Als deze laag niet constant wordt verwijderd, moet het koelsmeermiddel vaker worden vervangen wat op de langere termijn aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

Voor een optimale reiniging van koelsmeermiddelen worden olieskimmers en olieafscheiders gecombineerd met de EASYBAND bandfilters. De EASYBAND bandfilter zorgt voor een belangrijke eerste filtratiestap door alle vaste vuildeeltjes zoals spanen uit de koelsmeermiddelen te filteren, waarna middels de olieskimmer de overgebleven opdrijvende olielaag verwijderd wordt.


Verschillen tussen olieskimmer en olieafscheider

Olieskimmers en olie afscheiders zijn er in vele vormen en maten. De olieskimmers hebben in de meeste gevallen een band, snaar of schijf welke in contact staat met het koelsmeermiddel. De opdrijvende vervuiling hecht zich aan deze band, snaar of schijf die continue in beweging is en de vervuiling meeneemt naar een schraper in de skimmer. De vervuiling wordt afgeschraapt en afgevoerd en het proces begint weer van vooraf aan. 

Een olie afscheider is meestal voorzien van een oppervlaktepomp die continue de vervuilde toplaag van het koelsmeermiddel afroomt. Deze geconcentreerde vervuiling wordt in de afscheider gepompt, waar deze nog verder wordt geconcentreerd. Dit zorgt er voor dat er nauwelijks bruikbaar, schoon koelsmeermiddel wordt afgevoerd. De olieafscheider is daardoor efficiënter dan de olieskimmer.

De OIL BOSS Olie afscheider is uniek in zijn soort met zijn gepatenteerde filter en door het verplaatsbare ontwerp wordt geen vloerruimte in beslag genomen. Door een magnetische koppelplaat kan de Oil Boss eenvoudig verplaatst worden om zo de koelsmeermiddelen van het gehele machinepark te reinigen met slechts één OIL Boss!! Het gepatenteerde filter zorgt er voor dat grote volumes in korte tijd worden gereinigd. 
Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

          Werking ABANAKI olie afscheider:     

Werking ABANAKI olieskimmers:


Voordelen van skimmers en olie afscheiders

  • Verlenging levensduur koelsmeermiddelen 
  • Minder slijtage gereedschappen
  • Voorkomt bacterie- en schimmelvorming op koelsmeermiddelen
  • Zeer laag energieverbruik
  • Geen onderhoud nodig
  • Mogelijkheid om een groot oppervlak te skimmen
  • Makkelijk verplaatsbaar
  • Zeer voordelig in vergelijking met andere filtermedia 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn