AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom filterhuizen?

In filterhuizen worden in de meeste gevallen filterzakken of filterkaarsen geplaatst waar een vloeistof doorheen wordt gepompt. De vuildeeltjes worden uit de vloeistof gefilterd tot het filtermedium verzadigd raakt. De druk in het filterhuis loopt hierdoor op, wat een indicatie is dat de filterzak of filterkaars moet worden gewisseld. 
Filterhuizen zijn toe te passen in een grote verscheidenheid aan industriën. A
fhankelijk van de wensen van de industrie zijn filterhuizen te verkrijgen in verschillende materialen, configuraties, drukklassen en met verschillende aansluitingen. Ook de filters zijn aan de wensen van de industrie aan te passen en te verkrijgen in verschillende materialen en filterfijnheden van 0,5 tot 1500 micron. AXO Filtertechniek kan filterzakken leveren die geschikt zijn voor de voedingsmiddelen industrie met food-certificaten EC1935/2004. 

Een filterhuis met één enkele filterzak kan een theoretisch debiet aan tot wel 40
m³/u en heeft daarvoor een vloeroppervlak nodig van 70x70cm. Door filterhuizen aan elkaar te koppelen als duplex of multiplex filtersysteem, kunnen zeer grote volumes worden gefilterd. Ook is het mogelijk om één multibag-filterhuis te gebruiken om het volume te vergroten.  Filterhuizen zijn gesloten systemen. Waar een drukloos systeem nodig is kunnen onze bandfilters een uitstekende oplossing bieden. Klik hier voor meer informatie over bandfilters, of neem contact met ons op als u persoonlijk advies wenst.

AXO Filtertechniek levert filterzakken en filterkaarsen met een filtratiegraad van 0,5 tot 1500 micron, maar ook filterhuizen in verschillende configuraties, materialen, drukklassen en met verschillende aansluitingen. Ook bieden wij de mogelijkheid om onze filterhuizen te huren. 
Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.  
 

Filterhuizen volgens uw wensen en eisen 

De meest gangbare zakken filterhuizen zijn er in 4 standaard maten waarvan een overzicht in de onderstaande tabel. AXO Filtertechniek kan filterhuizen in verschillende materialen leveren zoals koolstofstaal, RVS 304, RVS 316, RVS 316L, RVS 316Ti. Voor toepassingen waar vloeistoffen worden gefilterd waar staal en RVS ongeschikt voor zijn, kunnen we speciale kunststoffilterhuizen leveren. De afdichting/pakking is ook in verschillende materialen te leveren zoals NBR, EPDM, Viton, en Teflon.
De inlaat en de uitlaat van het filterhuis kan naar wens worden aangepast. De meest gangbare aansluitingen zijn ANSI en DIN flenzen, BSP, NPT, Tri-Clamp en Cam-Lock.


De filterhuis maten in de tabel geven allen een enkelvoudige variant aan waarin maar één filterzak geplaatst kan worden. Een filterhuis size-2 bijvoorbeeld, is voorzien van één filterzak en kan een theoretisch debiet aan van 
40m³/u. Dit formaat filterhuis neemt een vloeroppervlak in van 70x70cm.  Door enkelvoudige filterhuizen aan elkaar te koppelen kan een duplex of multiplex filtersysteem gecreëerd worden. Deze meervoudige variant zorgt er voor dat het debiet vele malen vergroot kan worden.  


Om te voorkomen dat het filtratieproces volledig moet worden onderbroken als de filters verzadigd zijn, bieden wij onze duplex en multiplex filtersystemen aan met afsluitkleppen die handmatig of pneumatisch te bedienen zijn. Op deze manier kan één enkelvoudig filterhuis worden afgesloten van de hoofdstroom om het filter te wisselen.

Als alternatief voor grote volumestromen kunnen wij multi-bag filterhuizen leveren. Dit zijn enkelvoudige filterhuizen waarin meerdere filterzakken geplaatst worden. De multi-bag filterhuizen zijn te leveren met een minimum van 3 filterzakken en een maximum van 24 filterzakken. De 24-voudige multi-bag kan een maximum debiet aan van 750
m³/u.
AXO Filtertechniek levert ook multi-bag en enkelvoudige filterhuizen met magneetkernen. De magneetkernen zijn schoon te spoelen waardoor geen filtermedia hoeft te worden vervangen. Klik hier voor meer informatie over magneetfilters, of neem contact met ons op als u persoonlijk advies wenst.Filterhuis als strainer

Een filterhuis is voorzien van een korf waar de filterzak in wordt geplaatst. Deze korf is van hetzelfde materiaal als het filterhuis en is geperforeerd met gaten van 3mm. De filterkorf kan bekleed worden met een RVS gaas met een doorlaat van 25 tot 800 micron. Dit gaas en de korf zijn uitwasbaar waardoor het filerhuis als een strainer gebruikt kan worden.

Voordelen filterhuizen 

  • Filtert deeltjes van 0.5 tot 1500 micron
  • Hoog debiet met klein vloeroppervlak
  • Geschikt voor vele industriën zoals bijvoorbeeld de voedingsindustrie
  • Geschakeld te leveren voor zeer grote volumestromen
  • Verschillende materialen, drukklassen, configuraties en aansluitingen
  • Ook leverbaar met magneetkernen ipv filterzakken
  • Verhuurmogelijkheden bij AXO Filtertechniek


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn