AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom magneet filters? 

Veel industriële vloeistoffen zijn vervuild met zeer agressief ijzerhoudende deeltjes waardoor systemen en producten kunnen beschadigden. Een magneetfilter verwijdert zeer fijne metaaldeeltjes en voorkomt hiermee slijtage en stilstand in vaak kritische systemen.

De AXO magneetfilters zijn in bestaande leidingen te plaatsen en eenvoudig te openen zonder het filter uit het leidingsysteem te moeten demonteren. De magneetkernen zijn snel en makkelijk te reinigen.
Voor grote volumestromen kunnen wij enkelvoudige magneetfilterhuizen leveren met één enkele magneetkern, maar ook Multi-Units die voorzien zijn van meerdere magneetkernen.

Deze magneetfilters zijn gesloten systemen. Voor drukloze filtersystemen zijn onze bandfilters uitermate geschikt. Klik hier voor meer informatie over bandfilters
Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Opvangcapaciteit tot wel 181 kg! 

Procesvloeistoffen met een grote hoeveelheid vervuiling zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor een filtersysteem met vervangingsfilters. Filtermedia kunnen al snel verzadigd raken bij een grote vuilbelasting en moeten daarom vaak vervangen worden. Voor vloeistoffen met ijzerhoudende deeltjes zijn onze Multi-Unit magneetfilters een ideale oplossing. Dit filterhuis met meerdere magneetkernen heeft een opvangcapaciteit van maar liefst 181 kg aan ijzerhoudende deeltjes. De magnetische filterkernen zijn eenvoudig uit het filterhuis te verwijderen en schoon te spoelen. Geen kosten voor vervangingsfilters!

Onze magneetfilterhuizen worden geleverd met verschillende aansluitingen zoals 2", 3" of 4" NPT, BSPP of flensaansluitingen.  Voor vloeistoffen zonder ijzerhoudende deeltjes zijn filterhuizen met filterzakken en filterkaarsen toe te passen. 
Afhankelijk van de wensen van de industrie zijn filterhuizen te verkrijgen in verschillende materialen, configuraties, drukklassen en met verschillende aansluitingen. Klik hier voor meer informatie over filterhuizen of neem contact met ons op als u graag persoonlijk advies wilt.

Compacte magneet hydrauliekfilters 

Ons compacte Mini-Magneet systeem is zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen. Het is de ideale keuze voor de bescherming van kritische componenten in kleinere transmissies, voor gebruik in hydraulische leidingen en brandstofleidingen.
Bestand tegen een werdruk van 104 bar, temperaturen tot 120 graden Celcius en verkrijgbaar met aansluiting SAE-8, SAE-12 en SAE-20.


Voordelen magneetfilter

  • Filtert sub-micron deeltjes
  • Geen vervanging filterelementen
  • Opvangcapaciteit tot wel 181 kg 
  • Vermindert slijtage en stilstand aan vaak kritische systemen
  • Eenvoudig te reinigen
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn