AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom trommel centrifuges? 

Trommel centrifuges zijn filterinstallaties die vaste stoffen scheiden van vloeistoffen zonder hiervoor filters te moeten vervangen.
Vaste deeltjes vanaf een grootte van 2 micron kunnen door de centrifuge worden afgevangen. Hierdoor kan onder andere op efficiënte wijze lakslib worden verwijderd en verstoppingen van spuitkoppen en sproeinozzles worden voorkomen. Centrifuges zijn uitermate geschikt voor het reinigen van procesvloesitoffen van bewerkingen waar de oppervlaktekwaliteit een grote rol speelt.  

Centrifuges werken op basis van centrifugaalkracht. Procesvloeistoffen worden in een roterende trommel gepompt waar de deeltjes die zwaarder zijn dan de vloeistof door centrifugaalkracht tegen de wand van de trommel worden gedrukt. De gereinigde vloeistof verlaat de trommel en de vaste stoffen worden, handmatig of vol-automatisch, uit de trommel verwijderd.

Het scheiden van vaste stoffen uit vloeistoffen is een 2-traps scheiding, maar een 3-traps scheiding is ook mogelijk, Bij een 3-traps scheiding worden niet alleen vaste stoffen gescheiden, maar ook vloeistoffen met verschillende viscositeit. In de verspanende industrie kunnen hiermee koelsmeermiddelen worden gereinigd van spanen, maar ook van lekolie.

AXO Filtertechniek biedt verschillende typen centrifuges aan, vol-automatisch of handmatig te reinigen, één centrale unit of verrijdbaar en met 2- of 3-traps scheiding. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.


Standtijd koelsmeermiddelen verlengen

Trommelcentrifuges hebben als doel vervuilde vloeistoffen te reinigen en bieden daarbij technische en economische voordelen. Met name voor koelsmeermiddelen waaruit spanen, maar ook lekoliën kunnen worden verwijderd. Hierdoor wordt de standtijd van het koelsmeermiddel vele malen hoger.  

Koelsmeermiddellen zorgen voor smering van het gereedschap, afvoer van warmte en bescherming tegen corrosie. Slecht onderhoud is een van de belangrijkste oorzaken van verminderde kwaliteit van het koelsmeermiddel, evenals een bijdragende factor in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten, verminderde machinetoleranties en daardoor hogere kosten.  

Lekolie vormt na verloop van tijd een vervuilende laag op het koelsmeermiddel. Deze luchtdichte laag vormt een voedingsbron voor bacteriën en schimmels die vervolgens worden verspreid in de lucht. Dit kan allergische reacties veroorzaken en is ook een bron van nare geuren. Het is belangrijk om deze vervuilende laag op een efficiënte en professionele manier te verwijderen. Als deze laag niet constant wordt verwijderd, moet het koelsmeermiddel vaker worden vervangen wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt op de lange termijn. 

Voor een optimale reiniging van koelsmeermiddelen worden ook olieskimmers en olieafscheiders gebruikt en gecombineerd met de EASYBAND bandfilters. 


Voordelen trommel centrifuges 

  • Volautomatisch filtersysteem
  • Vaste stoffen vanaf 2 micron kunnen uit een vloeistof worden verwijderd
  • Scheiding van olie en water mogelijk
  • Geen vervangingsfilters
  • Verrijdbaar te leveren
  • Uitermate geschikt voor lakstraten 
  • Kostenbesparing op koelsmeermiddelen
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn