AXO Filtertechniek
Micronfilter

Waarom aanzuigfilters?

Alle elektronische machines zijn voorzien van een ventilatie- en koelsysteem. Via een inlaatrooster wordt omgevingslucht aangezogen om de machine te koelen. Stofdeeltjes en voornamelijk olieneveldeeltjes in industriële omgevingen worden met de omgevingslucht, via het inlaatrooster, in de machine gezogen. Een filter in het inlaatrooster vangt alle stof- en neveldeeltjes af zodat deze zich niet af kunnen zetten in de machine en voorkomen daarmee het risico op storingen en stilstand.

Industriële machines hebben constant onderhoud en regelmatige  vervanging van filters nodig om goed te kunnen werken en maximale productiviteit te garanderen. Voor een optimale werking moeten de aanzuigfilters wekelijks worden gewisseld. Het inlaatrooster moet daarvoor worden gedemonteerd om een nieuw filter achter het rooster te kunnen plaatsen. Gebrek aan tijd en mankracht  laten niet altijd toe dat de filtervervanging met de nodige regelmaat wordt uitgevoerd. Het gepatenteerde Protective Air Filter, specifiek voor elektronische machines biedt hiervoor dé oplossing!

Door gebruik te maken van KUBE olienevelfilters voorkomt u de verspreiding van olienevel die schadelijk is voor de gezondheid en schade kan veroorzaken aan elekronische machines met storingen en stilstand tot gevolg.  AXO Filtertechniek biedt verschillende oplossingen. Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.


Protective Air Filter

Het gepatenteerde Protective Air Filter, specifiek voor elektronische machines, wordt extern toegepast waardoor geen demontage van het inlaatrooster is vereist. Door de magnetische houder kan het filter direct boven het inlaatrooster van het ventilatie- en koelsysteem van elektronische machines worden geplaatst. Eenmaal aangebracht houdt het Protective Air Filter de luchtvervuiling zoals olienevel en stof tegen en zorgt voor een normale doorgang van frisse en schone lucht in de machine om zo kritische elektronische componenten te beschermen. 


De vervangingscontrole is visueel: wanneer het beschermfilter is bedekt met vervuilende stoffen, moet het filter worden vervangen door simpelweg een nieuw, schoon stuk filter af te rollen. De magnetische filterhouder is voorzien van een filterrol met 110 geperforeerde filtervellen. 

Een nieuw filtervel is binnen enkele seconden vervangen. Voor een optimale filtratie is het advies om wekelijks een nieuw filtervel te gebruiken. Doordat het Protective Air Filter voorzien is van 110 geperforeerde vellen, wordt één filterrol pas na 2 jaar vervangen. In de magnetische filterhouder kan steeds weer een nieuwe filterrol worden geplaatst.Voordelen Protective Air Filter:

  • Voorkomt storingen en stilstand van elektrische machines
  • Eenvoudig te plaatsen door de magnetische houder
  • Geen demontage van ventilatieroosters nodig
  • Filterrol is te vervangen
  • 110 geperforeerde vellen voor minimaal 2 jaar gebruik
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn