AXO Filtertechniek
Micronfilter
AXOFill Automatisch bijvulsysteem voor koelsmeermiddelen (KSM)

Het AXOFill automatisch bijvulsysteem is een betaalbaar plug-en-play automatisch bijvulsysteem dat een vooraf te programmeren niveau van koelsmeermiddelen garandeert in het koelemulsiebad van uw CNC bewerkingsmachine. 

Bij een te laag niveau van uw koelemulsiebad vult de AXOFill automatisch aan tot het gewenste niveau. Bij een te hoog niveau geeft de AXOFill een alarm af waardoor er direct en tijdig ingegrepen kan worden. Handmatig bijvullen en het continu monitoren van het koelemulsieniveau van uw CNC bewerkingsmachines is hierdoor niet langer nodig. 

Verspilling van kostbare koelsmeermiddelen door overstromingen en het inefficiënt handmatig bijvullen is verleden tijd! 

Het AXOFill automatische bijvulsysteem is zeer gebruiksvriendelijk en erg simpel te programmeren, en kan tevens eenvoudig gecombineerd worden met onze MixRite doseerpompen, welke speciaal ontwikkeld zijn voor de metaalverwerkende industrie. Het koelemulsiebad van uw CNC bewerkingsmachine wordt hiermee automatisch en continu op het gewenste niveau gehouden, en indien nodig aangevuld in exact de vooraf ingestelde mengverhouding. 

Wanneer u vragen heeft, staan onze technische adviseurs voor u klaar!Voordelen van het AXOFill automatisch bijvulsysteem:

  • De capacitieve niveausensor reageert niet op schuimvorming
  • Geen verspilling van kostbare koelsmeermiddelen door overstromingen en inefficiënt handmatig bijvullen
  • Betaalbaar systeem met een korte terugverdientijd
  • Werkt op netstroom, geen persluchtaansluiting nodig
  • Besparing in uw personeelskosten, geen aangewezen persoon meer nodig voor het handmatig bijvullen
  • Plug-en-play, eenvoudig zelf te installeren
  • Prima te combineren met onze MixRite doseerpompen
  • Geen kostbare vervangingsonderdelenMixRite Doseerpompen

Het AXOFill automatisch bijvulsysteem is perfect te combineren met onze MixRite 3.5 doseerpompen, welke speciaal ontwikkeld zijn voor de metaalverwerkende industrie en op eenvoudige wijze in het systeem zijn te integreren. 

De MixRite doseerpomp injecteert het product continu en in de juiste, in te stellen verhouding, in de waterstroom. De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht.

Integratie van de MixRite doseerpomp in het AXOFill automatisch bijvulsysteem waarborgt een continue optimaal niveau en mengverhouding van uw koelsmeermiddelen. Door dit te combineren met een olieskimmer, de AXO olieseparator en/of bandfilter, houdt u uw koelsmeermiddelen in topconditie.

Dit vertaalt zich in een besparing op uw KSM verbruik en personeelskosten, evenals een positieve bijdrage in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten en verminderde machinetoleranties.

Download hier de
AXOFill_Gebruikershandleiding.pdf (419.08KB)
Download hier de
AXOFill_Gebruikershandleiding.pdf (419.08KB)


 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn