AXO Filtertechniek
Micronfilter

MixRite Proportionele Doseerpompen

De MixRite wateraangedreven proportionele doseerpompen van Tefen worden gebruikt om een nauwkeurige injectie van additieven rechtstreeks in de water- of vloeistofleiding te garanderen onder verschillende stroomsnelheden, mengverhoudingen en drukbereiken.

De doseerpomp injecteert het additief continu en in de juiste, nauwkeurig vooraf in te stellen, verhouding in de waterstroom. De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht!

De MixRite doseerpompen zijn volledig naar wens in te stellen, gebruiksvriendelijk, kosteneffectief en hebben hun waarde bewezen in meer dan 90 landen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doseerpomp voor metaalbewerkingsvloeistoffen, de MixRite 3.5 voor een maximum doorstroomvolume van 3.500 liter per uur en instelbare mengverhouding van 1-10% .

De MixRite 3.5 / 1-10% inclusief oliebestendige slang, aanzuigfilter en muurbeugel voor €675,00 - direct uit voorraad


De MixRite doseerpompen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en verschillende chemicaliën en zuren. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in onder andere:

  • mengen/emulgeren van diverse koelsmeermiddelen voor de metaalbewerking
  • ongediertebestrijding voor gewassen en planten
  • kosteneffectieve bemesting
  • irrigatiesystemen
  • medicatie voor vee
  • reiniging of desinfectie van vloeistofleidingen
  • voedingsmiddelen industrie
  • farmaceutisch en chemische industrie
  • autowasstraten

De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht. De waterdruk drijft de doseerzuiger aan, die het concentraat opzuigt volgens het in te stellen percentage. Vervolgens wordt het concentraat intern vermengd met het aandrijvende water en via de uitvoerleiding verdeeld.

In tegenstelling tot elektrische of Venturi-injectoren, is de doseernauwkeurigheid van MixRite niet afhankelijk van de druk- en stromingsvariaties in het netwerk.

De Tefen MixRite doseerpompen

De MixRite wordt standaard geleverd met een aanzuigslang, verzwaard aanzuigfilter, “Control Knob” en ophangbeugel. Een verzwaard aanzuigfilter zorgt er voor dat het concentraat tot in de bodem van het vat wordt afgezogen.

MixRite Doseerpomp AXO Filtertechniek

De waterleidingdruk wordt gebruikt als aandrijfkracht voor de pomp. De MixRite is standaard voorzien van een “Control Knob”, waarmee de toevoer van additieven kan worden afgesloten en de pomp gereinigd kan worden. 


Doseerpomp MixRite 3.5 voor de metaalbewerking (vergelijkbaar met Dosatron type D3RE10)

Een betaalbaar, automatisch mengsysteem voor koelsmeermiddelen (KSM), welke speciaal is ontwikkeld voor de metaalverwerkende industrie. De doseerpomp is voorzien van chemisch bestendige materialen en afdichtingen voor gebruik met alle soorten metaalbewerkingsvloeistoffen.

De meest verkochte MixRite 3.5 met instelbare mengverhouding van 1-10%, inclusief oliebestendige slang, aanzuigfilter, ON/OFF knop en muurbeugel, neem contact met ons op voor meer informatie. Deze doseerpomp is vergelijkbaar met de Dosatron Type D3RE10, maar met een hoger debiet en een ON/OFF knop. 

De MixRite 3.5 kan een maximum debiet aan tot wel 3500 liter per uur. Het debiet wordt bepaald door de watertoevoer. Met een zeer nauwkeurig in te stellen doseerpercentage van 1-10%, de meest gebruikte doseerpomp. 


De Tefen MixRite instelbare doseerpomp zorgt automatisch voor een homogene KSM oplossing. Door dit te combineren met een olieskimmer, olieseparator en/of bandfilter, houdt u uw koelsmeermiddelen in topconditie.

Dit vertaalt zich zowel in een kostenbesparing op het koelsmeermiddelverbruik evenals een positieve bijdrage in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten en verminderde machinetoleranties.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn