AXO Filtertechniek
Micronfilter

Welkom bij AXO Filtertechniek

 

MixRite 3.5 Proportionele Doseerpomp 

Nauwkeurig vermengen van metaalbewerkingsvloeistoffen met de MixRite wateraangedreven proportionele doseerpompen van Tefen.

De doseerpomp injecteert het product continu en in de juiste, in te stellen verhouding, in de waterstroom. De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht!

De MixRite doseerpompen zijn volledig naar wens in te stellen, gebruiksvriendelijk, kosteneffectief en hebben hun waarde bewezen in meer dan 90 landen!

De Tefen MixRite instelbare doseerpomp zorgt automatisch voor een homogene KSM oplossing. Door dit te combineren met een olieskimmer, olieseparator en/of bandfilter / doekfilter, houdt u uw koelsmeermiddelen in topconditie.


 


Enkele foto's van ons bandfilter / doekfilter incl. filterdoek, (mobiele) olienevelfilter,  olieskimmer en filterhuis 

Nieuws


Terug naar overzicht

01-06-2020

Desinfectie van bacteriën, virussen en schimmels

CELLEN DIE NIET KUNNEN VERMENIGVULDIGEN, KUNNEN NIET INFECTEREN

Door voldoende UV-licht toe te passen kan worden voorkomen dat micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen zich voortplanten. Omdat door deze micro-organismen nare geurtjes ontstaan, wordt door middel van UV desinfectie dit probleem ook opgelost!

LUCHT EN WATER DESINFECTEREN MET UV LICHT

Ultra-Violet (UV) licht is onzichtbaar voor het menselijke oog en kan worden onderverdeeld in drie categorieën: UVA, UVB en UVC. UV-A 315-400 nm UV-B 280-315 nm UV-C 100-280 nm. Van UVC straling is het bekend dat het de DNA structuur breekt van micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels etc. Dit heeft tot resultaat dat micro-organismen zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en afsterven.

UV straling kan worden gebruikt voor meerdere toepassingen: desinfectie van water, desinfectie van oppervlakten en desinfectie van lucht. Het desinfectieproces inactiveert micro-organismen zonder chemicaliën en biedt voordelen ten opzichte van andere desinfectie methoden.

UVC toepassingen worden veel gebruikt voor sterilisatie in ziekenhuizen, airconditioningsystemen, desinfectiekasten, waterbehandelingsapparatuur, waterdispensers, afvalwaterzuiveringsinstallaties, zwembaden, voedsel- en drankverwerkings- en verpakkingsapparatuur.

VOORDELEN VAN UV DESINFECTIE

- UVC straling is direct effectief tegen pathogene micro-organismen en ziektekiemen.
- Door deactivatie van de DNA structuur kan er geen resistentie worden opgebouwd.
- De technologie is milieuvriendelijk, geen chemische toevoegingen.
- Lage aanschaf- en onderhoudskosten.
- Vele toepassingsmogelijkheden voor water, lucht en oppervlakte desinfectie.
- Effectieve geurbestrijding, doordat uitbreiding van micro-organismen wordt voorkomen.
- De straling kan worden gebruikt om chemische verontreinigingen te vernietigen zoals pesticiden, hormonen en andere geneesmiddelen in drinkwater of afvalwater.

 UVSolutions In-Duct Desinfectie Box.pdf


Terug naar overzicht

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn